Posts From Multimedia Islame

MEDITIME KUR’ANORE! – 72

MEDITIME KUR’ANORE! – 72 (0)

1. Allahu, xhele ue ala, ka thënë; “E besimtarëve jepu sihariq (përgzoj).” (Ahzab; 47) Prej gjërave praktike që përkujdesej i dërguari i Allahut, salAllahu alejhi ue selem!, ishte edhe përgëzimet

RREGULLA RRETH LEXIMIT TË KURANIT – SHKRIRJA MES DY SHKRONJAVE TË PËRAFËRTA

RREGULLA RRETH LEXIMIT TË KURANIT – SHKRIRJA MES DY SHKRONJAVE TË PËRAFËRTA (0)

Përkufizimi terminologjik: Shkrirja e shkronjave të përafërta nëse e para shkronjë është me sukun dhe e dyta me vokale dhe ato janë gjithsej 4 shkronja: Shkronja Lam ( ل ) shkrihet në shkronjën Ra ( ر

Drejtësia e Muhamedit (a.s)

Drejtësia e Muhamedit (a.s) (0)

Drejtësia e Muhamedit (a.s) Drejtësia është një ndjenjë të cilën Allahu i Madhëruar e ka instaluar në zemrën  çdokujt prej nesh.Drejtësinë e do i varfëri, por e do edhe i

O ZOTI YNË, LARGO PREJ NESH VUAJTJET E XHEHENEMIT

O ZOTI YNË, LARGO PREJ NESH VUAJTJET E XHEHENEMIT (0)

O Zoti ynë, largoje prej nesh dënimin e xhehenemit! Sepse, me të vërtetë, dënimi i tij

Hadithet qe flasin per shenjat e Dites se Gjykimit

Hadithet qe flasin per shenjat e Dites se Gjykimit (0)

Shenjat e vogla të Kijametit: 1- Dërgimi i profetit Muhamed a.s.. I Dërguari i Allahut a.s.

RREGULLA RRETH LEXIMIT TË KURANIT – SHKRIRJA E DY SHKRONJAVE TË NJEJTA

RREGULLA RRETH LEXIMIT TË KURANIT – SHKRIRJA E DY SHKRONJAVE TË NJEJTA (0)

Dispozitat e Shkrirjes ( أَحْكَام الإِدْغَام ) 1_ Shkrirja e dy shkronjave të njëjta ( إِدْغَام المُتَمَاثِلَيْن

Cilet jane banoret e xhenetit Firdeus?

Cilet jane banoret e xhenetit Firdeus? (0)

Cilet jane banoret e xhenetit Firdeus? Njihuni me cilesite e tyre: 1, Me të vërtetë, janë

Jeta e Hatixhe bint Huvejlid

Jeta e Hatixhe bint Huvejlid (0)

Ebu Hurejre tregon: “Xhibrili a.s erdhi tek profeti (a.s) dhe i tha: “O i dërguari i Allahut,

Nёse falёnderon Allahun, Ai tё shton nga mirёsitё e Tij.

Nёse falёnderon Allahun, Ai tё shton nga mirёsitё e Tij. (0)

Nёse falёnderon Allahun, Ai tё shton nga mirёsitё e Tij. Nёse buzёqesh, shpёrblehesh. Nёse sёmuresh dhe