Category "KURAN"

MEDITIME KUR’ANORE! – 72

MEDITIME KUR’ANORE! – 72 (0)

1. Allahu, xhele ue ala, ka thënë; “E besimtarëve jepu sihariq (përgzoj).” (Ahzab; 47) Prej gjërave praktike që përkujdesej i dërguari i Allahut, salAllahu alejhi ue selem!, ishte edhe përgëzimet

RREGULLA RRETH LEXIMIT TË KURANIT – SHKRIRJA MES DY SHKRONJAVE TË PËRAFËRTA

RREGULLA RRETH LEXIMIT TË KURANIT – SHKRIRJA MES DY SHKRONJAVE TË PËRAFËRTA (0)

Përkufizimi terminologjik: Shkrirja e shkronjave të përafërta nëse e para shkronjë është me sukun dhe e dyta me vokale dhe ato janë gjithsej 4 shkronja: Shkronja Lam ( ل ) shkrihet në shkronjën Ra ( ر

Drejtësia e Muhamedit (a.s)

Drejtësia e Muhamedit (a.s) (0)

Drejtësia e Muhamedit (a.s) Drejtësia është një ndjenjë të cilën Allahu i Madhëruar e ka instaluar në zemrën  çdokujt prej nesh.Drejtësinë e do i varfëri, por e do edhe i

RREGULLA RRETH LEXIMIT TË KURANIT – SHKRIRJA E DY SHKRONJAVE TË NJEJTA

RREGULLA RRETH LEXIMIT TË KURANIT – SHKRIRJA E DY SHKRONJAVE TË NJEJTA (0)

Dispozitat e Shkrirjes ( أَحْكَام الإِدْغَام ) 1_ Shkrirja e dy shkronjave të njëjta ( إِدْغَام المُتَمَاثِلَيْن

Jeta e Hatixhe bint Huvejlid

Jeta e Hatixhe bint Huvejlid (0)

Ebu Hurejre tregon: “Xhibrili a.s erdhi tek profeti (a.s) dhe i tha: “O i dërguari i Allahut,

Kur është dija dhe puna e rrezikuar?

Kur është dija dhe puna e rrezikuar? (0)

Vlera e një dijeje varet nga vlera e përmbajtjes së saj dhe nga nevoja e madhe

Vlera e ajetit Kursij

Vlera e ajetit Kursij (0)

Vlera e ajetit Kursij Profeti alejhi selam ka thene: ” Ai qe e lexon ajetin Kursij

Në sheshin e gjykimit

Në sheshin e gjykimit (0)

Tubimin e njerëzve për në sheshin e gjykimit, Ditën e Gjykimit, Allahu e përshkruan kështu në

Për sa e shet shokun tënd?

Për sa e shet shokun tënd? (0)

Një herë dëgjova një të moshuar duke treguar një shembull në formë dialogu… Tha i pari: