Category "PERSONALITETE"

Burhan Fili – Jeta e panjohur e muhaxhirit shqiptar, që u shndërrua në kandil ndriçues

Burhan Fili – Jeta e panjohur e muhaxhirit shqiptar, që u shndërrua në kandil ndriçues (0)

Një nga aktivistët dhe misionarët shqiptarë më të mëdhenj dhe të spikatur të fesë islame në mërgim, Burhan Fili, tani në moshën 68-vjeçare vjen me një rrëfim nostalgjik dhe mbresëlënës

Historia e profetit Nuh a.s

Historia e profetit Nuh a.s (0)

-Tarik Suvejdan Edhe pse mes njerëzve ishte përhapur degjenerimi, korrupsioni dhe imoraliteti, ekzistonin njerëz të ndershëm dhe reformatorë. Masa më e madhe e njerëzve i respektonin këta njerëz të ditur

Imam Ali Rizai

Imam Ali Rizai (0)

Me emrin e Allahut të Gjithmëhirshmit Mëshirplotit Falenderimet i takojnë Allahut, të Vetëm e të Pashoq. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi profetin Muhamed, mbi familjen e tij të

Haxhi Ymer Prizreni (1826-1887)

Haxhi Ymer Prizreni (1826-1887) (0)

Myderriz, Myfti, Udhëheqës i qeverisë së Lidhjes së Prizrenit Ymer Prizreni, i njohur si Ymer Drini

Historia e profetit Samuel a.s

Historia e profetit Samuel a.s (0)

-Tarik Suvejdan Mes Bijve të Izraelit e liga filloi të marrë përmasa të frikshme. Mes tyre

Ja çfarë tha Hafiz Ali Korça kur e veshën si prift

Ja çfarë tha Hafiz Ali Korça kur e veshën si prift (0)

Gjatë periudhës së komunizmit në Shqipëri, feja ka qenë shumë e piketuar me sulme dhe ndalesa.

Muharrem Mullahi (1880-1964)

Muharrem Mullahi (1880-1964) (0)

Në radhën e figurave të ndritura historike të kulturës islame në Shqipëri zë vend të nderuar

Çfarë fliste shejh Albani kur ishte në gjumë?

Çfarë fliste shejh Albani kur ishte në gjumë? (0)

Djali i Shejh Albanit, Abdul-Latif, tregon për babain e tij: “… Ai thoshte në gjumë: “Më

Fatma Karaj – Imazhi i muslimanes bashkëkohore shqiptare

Fatma Karaj – Imazhi i muslimanes bashkëkohore shqiptare (0)

Cila është Fatma Karaj – vajza nga Berati që tashmë drejton Zyrën e Gruas pranë Komunitetit