Category "PYETJE"

Leximi i sures Ihlas tri herë, a e arrin shpërblimin e leximit të plotë të Kuranit?

Leximi i sures Ihlas tri herë, a e arrin shpërblimin e leximit të plotë të Kuranit? (0)

Siç është e ditur, surja El Ihlas (Kul hua Allahu) është e barabartë me një të tretën e Kuranit në shpërblime dhe mirësi, pra nëse njeriu e lexon këtë sure,

10 pyetje që duhet ti di çdo fëmijë

10 pyetje që duhet ti di çdo fëmijë (0)

Pyetja e parë: Kush është Zoti yt? Përgjigjja: Zoti im është Allahu i Madhëruar. Pyetja e dytë: Ku është Allahu i Madhëruar? Përgjigjja: Allahu i Madhëruar është mbi qiejt e lartë. Pyetja e tretë: Cila

Jam udhëtarë gjatë tërë muajit të Ramazanit, a lejohet të mosagjërojë?

Jam udhëtarë gjatë tërë muajit të Ramazanit, a lejohet të mosagjërojë? (0)

Pyetje: Jam tërë kohën e ramazanit në udhëtim duke kërkuar furnizim (duke punuar) për veten dhe familjen time, a lejohet të mosagjërojë? Komisioni i përhershëm i fetvave, thotë: “Të lejohet

Namazi i xhenazes

Namazi i xhenazes (0)

Pyetje : Xhenazet qe muslimani nuk e ka detyre t’ua fale namazin dhe ato qe duhet

Çfarë e prish abdesin?

Çfarë e prish abdesin? (0)

Me ne mësoni vlerën e shëndetit… Çfarë e prish abdesin? Përgjigjja: 1. Çdo gjë që del

Lutja qe behet kur njeriu viziton varrezat

Lutja qe behet kur njeriu viziton varrezat (0)

Pyetje: Duaja (lutja) qe behet kur njeriu viziton varrezat, a eshte e kufizuar vetem gjate vizites

A lejohet ngrënia dhe pirja në tualet?

A lejohet ngrënia dhe pirja në tualet? (0)

Di që ngrënia dhe pirja në tualet është haram, por kur ia tregova këtë një shokut

A shpërblehet ai që e lexon Kuranin edhe nëse nuk e kupton atë?

A shpërblehet ai që e lexon Kuranin edhe nëse nuk e kupton atë? (0)

Pyetje : A shpërblehet ai që e lexon Kuranin edhe nëse nuk e kupton atë? Pergjigje: Kurani

Çfarë duhet të them kur bie shi dhe kur dëgjoj bubullimat?

Çfarë duhet të them kur bie shi dhe kur dëgjoj bubullimat? (0)

Pyetja: 1. Çfarë lutje thuhet kur bie shi dhe kur sheh vetëtimën, e dëgjon bubullima? 2.