Vlera e ajetit Kursij

Vlera e ajetit Kursij

Vlera e ajetit Kursij (0)

Vlera e ajetit Kursij Profeti alejhi selam ka thene: ” Ai qe e lexon ajetin Kursij pas cdo namazi (farz) vetem vdekja e pengon nga hyrja ne Xhenet.” Saktesoi Albani

Si duhet te veprosh te largosh cytjet e shejtanit

Si duhet te veprosh te largosh cytjet e shejtanit (0)

Jam një djalosh ku shejtani ndonjëherë më bën cytje (vesvese). Cfarë duhet të veproj që t’i largojë cytjet e tij? Shejh Salih el-Feuzani (Allahu e ruajttë!): Cytjet e shejtanit largohen

5 shtyllat që ngrihet Islami

5 shtyllat që ngrihet Islami (0)

Transmetohet nga Abdullah bin Umer radijAllahu anhuma transmeton se ka thënë: I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: “Islami është i ndërtuar mbi pesë (shtylla): Mbi dëshminë

Në sheshin e gjykimit

Në sheshin e gjykimit (0)

Tubimin e njerëzve për në sheshin e gjykimit, Ditën e Gjykimit, Allahu e përshkruan kështu në

Për sa e shet shokun tënd?

Për sa e shet shokun tënd? (0)

Një herë dëgjova një të moshuar duke treguar një shembull në formë dialogu… Tha i pari:

KËSHTU UA SHPJEGONTE I DËRGUARI, alejhi selam, KURANIN SAHABËVE

KËSHTU UA SHPJEGONTE I DËRGUARI, alejhi selam, KURANIN SAHABËVE (0)

Allahu i Madhëruar thotë: “Ata që besuan dhe besimin e tyre nuk e ngatërruan me besim

O ALLAH KËRKOJ TË MË MBROSH NGA ZEMRA E CILA NUK FRIKËSOHET …

O ALLAH KËRKOJ TË MË MBROSH NGA ZEMRA E CILA NUK FRIKËSOHET … (0)

O Allah kërkoj të më mbrosh nga zemra e cila nuk frikësohet, nga lutja e cila

MEDITIME KURANORE

MEDITIME KURANORE (0)

1. Udhëzime edukative nga Kur’ani! Allahu , xhele ue ala, ka thënë; “Ti (Muhammed) mos shqipto

Çdo “e bukur” ka edhe “më bukur”

Çdo “e bukur” ka edhe “më bukur” (0)

Bukur është të kesh shokë, por më bukur është t’i shikosh ata në kohë vështirësie.   Bukur është të heshtësh